Hvordan påvirkes norsk kultur og språk av minoritetsgrupper?

I prosjektuka 2008 har vi tatt for oss temaet Kulturuttrykk og skal fokusere på kultur og språk innenfor Norge. Problemstillingen vår er; Hvordan påvirkes norsk kultur og språk av minoritetsgrupper? Denne skal vi svare på i oppgaven. Vi har derfor valgt skrive om hvordan innvandringen og minoritetsgruppene har påvirket norsk kultur og språk.

 Vi har tatt for oss det generelle kulturbegrepet og forklart underbegreper under det selveste kulturbegrepet som er veldig stort og kan bety mye avhengig av hvilket fagområde vi knytter oss til. Vi har også skrevet om den norske kulturen før innvandringen, og hvordan innvandrerne og minoritetsgruppene har påvirket det norske samfunnet. Senere har vi tatt for oss det norske språket i endring, hvordan det har forandret seg i de siste ti årene og har knyttet det norske språket til kebabnorsk og ungdomsspråk med slang. Flerspråklighet er også nevnt under denne kategorien.

Vi har skrevet om hvordan religion generelt påvirker samfunnet og kulturen i et land, deretter tatt Norge som et hovedeksempel og diskutert både hvordan kristendommen påvirker kulturen i landet og hvordan religionene fra minoritetsgruppene har påvirket kulturen de siste førti årene. Til slutt er det oppsummert en del likheter og forskjeller mellom minoritetsgruppene i landet, spesielt de største gruppene.

Reklamer
Explore posts in the same categories: Innledning Kulturuttrykk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: