Intervju om kultur og språk

 For å kunne sammenligne hva kultur betyr for en fagperson som har studert kultursosiologi og vanlige personer på gata og skolen, har vi laget et intervju. Her har vi først intervjuet personer på gata, deretter noen ungdommer på skolen. Vi har også intervjuet Kari Kvasbø på skolen, og stilt de samme spørsmålene til Knut Erik Aarvold, som har studert kultursosiologi og er samfunnsfag og geografilærer. 

1. I den første filmen har vi et intervju med to barnepedagoger og en eldre dame.De mener det samme som folk flest. De jobber med ungdommer, men de synes at kebabnorsk er helt greit. De bruker ikke kebabnorsk! Hun gamle damen svarer ut ifra det gamle generasjonen i Norge har vært borti og lært. Vi ser at hun kan om den opprinnelige norske kulturen. Selv om hun er gammel og hyggelig, kan hun ikke så mye om ungdomsspråk og kebabnorsk. Det kan kanskje være fordi hun tilhører den gamle generasjonen.

Klikk her for å se den første videoen

 

2. I denne filmen har vi intervjuet mellom etniske norske og utlendinger, som hvor mye kunnskap de har. Men her så ser du at utlendingene ikke er seriøse, hadde de vært det så hadde de kanskje svart bedre.

De er elever fra Elvebakken skole og går studiespesialisering, og selv om de ikke har hatt kapittelet om kultur, så svarer de ut fra det de kan om kultur fra før. Ungdommer mener at norsk kultur er 17. mai, fjelltur, kjøttboller med saus, skihopping, og selv om innvandrerne har kommet til landet så finnes norsk kultur fortsatt.

Klikk her for å se del to med forskjellige ungommers meninger

3. Intervju med Kari Kvasbø – Kari Kvasbø er inspektør, og teamleder for 1st på Elvebakken Vgs. Kari er realist, hun har studert økonomi og har mastergrad i sosialpedagogikk

Kari vet veldig mye om dette temaet og besvarer spørsmålene sine enkelt. Hun legger mye i det hun svarer. Kari Kvasbø sa noe som sjokkerte oss, nemlig at hun likte kebabnorsk! Hun sier at språk er i stadig endring. Kari legger ikke inn språk og nasjonalitet i kulturbegrepet, noe som andre mennesker ville ha gjort.

Klikk her for å se delen av intervjuet med Kari Kvasbø 

 

4. I den siste videoen har vi intervjuet Knut Erik Aarvold, en som kan mye om kultur.

Han er geografi, samfunnsfaglærer og har studert sosiologi og kultursosiologi. Han er en av de nye ansatte lærerne på Elvebakken og utrolig grei mann er han. Han legger stor vekt på det geografiske og samfunnsfaglige kulturutrykket. I motsetning til Kari Kvasbø, er Knut ikke så veldig glad i kebabnorsk. Han mener at det ødelegger språket.   

Klikk her for å se den siste delen, om hva en fagperson sier om saken

3 kommentarer den “Intervju om kultur og språk”

  1. Noshen Javed Iqbal Says:

    I siste stund fikk vi ikke til å legge ut videoklippene vi har lagt ut selv på Youtube, selv om vi klarte det dagen før. Vi ble derfor nødt til å legge ut linkene. Ved å trykke på den markerte «Klikk her» kan dere få vist videoklippet, som åpnes i et nytt vindu.

  2. walid Says:

    jeg fikk det jeg vil ha:(

  3. walid Says:

    mente jeg fikk ikke det jeg vil ha


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: