Konklusjon – Norsk kultur og språk

I denne oppgaven har vi drøftet vår problemstilling; Hvordan påvirkes den norske kulturen og språk av minoritetsgrupper?

Etter hvert har vi kommet fram til at kultur er et vidt begrep. Ordet brukes i forskjellige sammenhenger, ettersom hva slags kultur det prates om. Vi kan si at kultur er et ord som kan bety mye. Norge har i dag blitt et flerkulturelt land siden så mange mennesker fra forskjellige bakgrunner som har bosatt i Norge. Nå kan vi si at Norge er flerkulturelt land og vi kan se det som en positivt ting. Vi lever i et samhold og vi har stor respekt ovenfor hverandre, men noen ganger kan skje at det forekommer rasisme og fordommer. En ting som er viktig er at man å integrere seg i det samfunnet man lever i. Da blir alt lettere for deg, spesielt det å kommunisere med hverandre. Hvis man derimot må gi slipp på deler av sin opprinnelige identitet for å kunne tilpasse seg et nytt sted kalles det for assimilering. Selv om man er integrert i det norske samfunnet er det ikke alltid lett å finne jobb eller få hjelp pga den etniske bakgrunn man har. Vi kan si at etnisitet og identitet er en del av kulturen vår. Siden identiteten bestemmer hva slags kultur du hører til og etnisitet bestemmer av hvilken kultur du kommer fra.

Når det gjelder norsk kultur, har innvandringen hatt en stor påvirkning. Den norske kulturen fått mange ting fra minoritetsgruppene, som for eksempel klær, mat og butikker. Spesielt tunikaer, kebab og «frukt og grønt»-butikker er det mye av i Norge. Det norske språket har også endret seg, vi har fått tilsatt en helt ny dialekt; kebabnorsken! Dette er populært blant ungdommene og brukes hele tiden i hverdagen. Slang er også en del av ungdomsspråket i dag, og veldig mange i Norge er flerspråklige. Nesten alle snakker to eller flere språk, eller i det minste kan det.

Vi har også kommet fram til at religion har en stor påvirkning på det norske samfunnet. De religionene som kom med innvandrere, har også vært med på å endre kulturen i Norge. Vi vet nå at det religionene mister sine krefter ved at man ikke er religiøse lenger og at man har blitt mer kulturelle. Mange av de minoritetsgruppene som har kommet til Norge, har ikke endret sin tro pga den norske kulturen. Mange bruker fortsatt religiøse klær og beholder sin tro og kultur. Den største likheten mellom minoritetsgruppene i Norge er at de har den samme troen og kanskje snakker språk som ligner. Den største forskjellen kan være at de bruker forskjellige klær, har en annen tro og en helt annen kultur.

Vi har, steg for steg, kommet fram til at innvandrerne og minoritetsgruppene i Norge har hatt en stor påvirkning på den norske kulturen og det norske språket. Det har vært en stor endring både i kultur og språk siden innvandringen startet, og det er både minoritetskulterer og minoritetsspråk som har endret den opprinnelige kulturen i landet.

Reklamer

2 kommentarer den “Konklusjon – Norsk kultur og språk”

  1. Oddfinnj Says:

    hei


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: