Likheter og forskjeller i minoritetsgruppene

Hva har innvandrerne i Norge til felles? Hvor store forskjeller er det mellom minoritetsgruppene?  

En minoritet er et mindretall, og her i Norge så lever det mange minoriteter fra andre land. Minoritetene har alltid et annet morsmål og religion enn de norske. De fleste minoritetene her i Norge er fra Pakistan, Tyrkia, Veitnam, Somalia, Kina, Libanon, Irak osv. De flyktet fra hjemlandene sine fordi at det skjedde borgekrig eller at de ble invitert hit for å jobbe her i norsk fabrikker og slikt. Politikken i Norge fram til 1960, har sagt at mennesker med minoritetsbakgrunn må legge vekk eget språk og kultur, og i stedet lære norsk språk og norske skikker.

minoritet.jpg

Leif Andersen http://www.ij.no/arkiv/minoritet.htm 

Disse menneskene har likheter som er det å ha samme religion eller et annen tro til felles, og det er kjennetegn for minoritetene, for eksempel kan en somalier og pakistaner forstå hverandre og kan forholde seg til hverandre på grunn av at de tror på den samme troen. Og det vil si at de begge er muslimer. Språk er viktig når vi snakker om minoritetsgrupper, det er mange som forstår hverandre, særlig de som er fra Nord-Afrika og Midtøsten og som snakker arabisk sammen. Mange land også i Afrika kan forstå hverandre, som for eksempel Tanzania og Kenya. De snakker swahili i begge landene, og selv om de minoritetsgruppene er fra forskjellige deler i verden og har forskjellige kulturer, kan de forstå hverandre og finne støtte og nærhet i hverandres selskap, fordi det enten er likheter mellom kulturene eller det at de tror på den samme religionen.

Forskjellen mellom minoritetsgrupper er kultur og religion. Det er ikke alle som har den samme troen og heller ikke kulturen, som for eksempel Kina og Irak. De har ikke den samme troen, og heller ikke den samme kulturen. I Irak bruker kvinnene lang svart kjole, hodeplagg og alt som dekker dem, og de har matretter som ikke er lik som det som spises i Kina. Der bygger man bygningene på et annet måte enn de irakiske bygningene, i Kina har de templer og statuer av sine guder. Selv om begge er minoritetsgrupper i Norge, har de også forskjeller.

Muslimer har en type parfyme man får fra pilegrimsreisen i Mekka i Medina, som ikke innholder alkohol. De fleste innvandrerne bruker smykker som har samme design, som for eksempel gullsmykker, og de fleste som bruker det er pakistanere, indiere, somaliere osv. Klesdraktene er også forskjellige fordi noen bruker mer fargerike klær enn andre, og noen bruker dekkene klær enn andre, selv om begge minoritetene er muslimer. Alle minoritetsgrupper har sine tradisjonelle klær som de bruker, og de arrangerer for eksempel bryllupene sine annerledes.  

De fleste minoritetsgruppene er fra Kenya, India, Etiopia, Gambia, Irak, Kina, Libanon, Polen, Tyrkia, Vietnam, Somalia og Pakistan.

pakistan.gifkenya.pngsomalia.png

Reklamer

One Comment den “Likheter og forskjeller i minoritetsgruppene”

  1. FADI Says:

    MEN IKKE ALLE MUSLIMER BRUK DEN TYPSK PARFYME ,MEN DE ER MINDRE


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: