Opprinnelig norsk kultur

 Hva bestod den opprinnelige kulturen av?

Her skal jeg drøfte hva norsk kultur egentlig er og om norsk kultur er så norsk som noen tror det er. Jeg snakker også om innvandringen på 1960-årene og hvordan det har endret kulturen i landet.

Mange knytter norsk kultur med ting som er typisk norske, ting som ski, ostehøvel og bunad. Dette er bare en del av dagens norske kultur, for vi kan ikke si at Norge består av én norsk kultur. Vi har et flertall av kulturer som lever sammen side om side i landet vårt, og har dannet et flerkulturelt samfunn. Norsk kultur kan deles inn i mange forskjellige deler; pakistansk kultur, bergensk kultur, tyrkisk kultur osv. Alle disse delene utgjør dermed norsk kultur som det er blitt til i dag. Tidligere var norsk kultur ting som var tradisjonelt i Norge, slik som tradisjonene for kunnskap, tro, kunst osv. Nå har andre kulturer bidratt med ting inn i den norske kulturen, og vi kan ikke lenger si at norsk kultur er det den var for femti år siden.

flerkulturell

 http://www.ungevenstre.no/politikk/integrering

Siden 1960-årene, da Norge trengte arbeidskraft og pakistanerne ble invitert inn i landet, har det ikke vært den samme kulturen som det opprinnelig var. I dag finnes det veldig mange minoritetsgrupper i Norge, og alle disse har vært med på å forme den norske kulturen. Alle disse innvandrergruppene er en del av det vi kaller norsk kultur.

Norsk kultur har sin opprinnelse i det fleste en etnisk nordmann kan identifisere seg med, ting som norsk landskap, folkemusikk, bunad, 17. mai, folkeeventyr, ski og fisk. Men samtidig som disse tingene fortsatt er en del av norsk kultur, har mange nye ting blitt tilsatt kulturen i landet.

 

 norsk-kultur2.jpg

Redigert av Noshen Javed Iqbal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: